Jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kilpailut käynnistyvät lauantaina 23. huhtikuuta. Tänä vuonna turnauksessa on mukana poikkeuksellisesti vain kahdeksan maata, mutta siitäkin huolimatta kaukalossa nähdään monia poikkeuksellisia kykyjä.

Leijonat.com listaa tässä artikkelissa alle viisi sellaista eri kärkimaiden tähtipelaajaa, joita kannattaa seurata turnauksen aikana erityisellä tarkkuudella.

Jonathan Lekkerimäki, Ruotsi

Vasta 17-vuotias Jonathan Lekkerimäki on Ruotsin joukkueen kirkkaimpia tähtiä. Huippulupaava laitahyökkääjä pelasi jo menneellä kaudella SHL:ssä 26 ottelua, joissa syntyi myös seitsemän maalia. Todella kovasta laukauksestaan tunnettu Lekkerimäki on esiintynyt tällä kaudella maajoukkueessa viidessä kamppailussa tehopistein 5+0.

Nuori hyökkääjä varataan tulevana kesänä NHL:ään todella varhaisessa vaiheessa. Sportsnet on nostanut hänet omassa arviossaan jopa koko tilaisuuden seitsemäntenä varattavaksi pelaajaksi.

Eduard Sale, Tshekki

Eduard Sale, 17, pääsee MM-turnaukseen todella kovassa vireessä. Nuori hyökkääjä saalisti menneellä kaudella HC Kometa Brnon U20-joukkueessa 39 ottelussa uskomattomat 89 (42+47) tehopistettä. Samalla vastuuta tuli jo kovassa edustusjoukkueessakin, jossa 10 ottelussa syntyi kolme (2+1) tehopistettä.

Salelta voidaan odottaa myös arvokisoissa tehoja, sillä hän on esiintynyt Tshekin maajoukkueessa piste per peli -tahdilla.

Joakim Kemell, Suomi

Joakim Kemell on Pikkuleijonien ykköstähti. Kuluneella kaudella nuori hyökkääjä pelasi Liigassa todella vahvan syyskauden, sillä hän oli lokakuussa Liigan pistepörssin ykkösenä ennen kuin loukkaantui. Tämän jälkeen nuorella hyökkääjällä oli tehojen valossa paljon vaikeampaa.

Kemell on tulevan kesän NHL-varaustilaisuuden kärkinimiä. Todella voitontahtoisella JYP-hyökkääjällä on poikkeuksellisen kova rannelaukaus, jota hän ei epäröi käyttää. Kemell menee myös kaikkiin kaksinkamppailutilanteisiin todella kovaa. Asenteesta mikään ei siis ainakaan jää kiinni.

Logan Cooley, Yhdysvallat

Kanadalainen Shane Wright tulee olemaan seuraavan NHL-varaustilaisuuden ykkösnimi, mutta hänen jälkeensä Logan Cooley on todennäköisin kakkosnimi. Todella taitava keskushyökkääjä pelaa erinomaisesti molempiin suuntiin, kaapii hyvällä prosentilla aloitusvoittoja ja ratkaisee otteluita tarvittaessa vaikka yksin. Cooleylla on hyvä laukaus, mutta hän myös erinomainen luomaan maalipaikkoja ketjukavereilleen.

Connor Bedard, Kanada

Vasta 16-vuotias Connor Bedard on MM-turnauksen kiinnostavin pelaaja, sillä häntä on verrattu jopa Connor McDavidiin. Tämä megalupaus esiintyi jo viime vuonna samoissa karkeloissa summaten seitsemässä ottelussa huimat 14 (7+7) tehopistettä. Nyt kanadalainen on vuoden kypsempi, joten kaukalossa nähdään entistä kovempi pelaaja, joka pystyy tekemään välillä hyökkäyspäässä aivan mitä huvittaa.

Myös seurajoukkuepuolella Bedard on tehnyt hävytöntä jälkeä. WHL-seura Regina Patsin riveissä 62 ottelussa syntyi peräti 100 (51+49) tehopistettä.