NHL tiedotti torstaina, että Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets pelaavat kaksi ottelua Suomessa tulevana syksynä. Otteluiden ajankohtana on 4. ja 5. marraskuuta ja ne käydään Tampereen Nokia Arenalla.

Yksi otteluissa nähtävistä suomalaispelaajista on Avalanchen Mikko Rantanen. 25-vuotiaan suomalaistähden nykyinen sopimus kattaa kauden 2024-25 loppuun asti. Rantanen olikin tuoreista uutisista erittäin innoissaan.

– On hienoa päästä pelaamaan oman perheen ja kavereiden edessä. NHL:n pelaaminen näin lähellä kotia on harvinaista, Rantanen sanoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Rantanen on kotoisin Nousiaisista, joka sijaitsee lähellä Turkua. Pelaaminen Turussa olisi varmasti kelvannut Rantaselle enemmän kuin hyvin, mutta hän huomautti, että matka Turusta Tampereelle on melko lyhyt.

– Välimatkat eivät ole Suomessa – ainakaan etelässä – pitkiä, joten kaikki pääsevät liikkumaan hyvin. Mielenkiintoista päästä pelaamaan uuteen halliin. Siellä on varmasti hyvät puitteet ja täysi tupa, Rantanen jatkoi.

Vastaavasti Blue Jacketsin riveissä pelaa muun muassa tamperelaissyntyinen Patrik Laine. Hänellä ei kuitenkaan ole vielä toistaiseksi sopimusta tulevasta kaudesta. Jos jatkosopimus Columbuksen kanssa syntyy, nähdään Rantanen ja Laine vastakkain Tampereella jo noin puolen vuoden päästä.

Rantanen muistutti, että ottelut olisivat varsinkin tamperelaiselle Laineelle hyvin iso asia. Niiden varalle Rantasella on kuitenkin jo omat suunnitelmansa valmiina.

– Tämä on hienoa etenkin Patelle. Pari vuotta sitten hän pääsi pelaamaan Helsingissä, ja nyt hän pääsee kotiin. Katsomossa on varmasti paljon Laine-faneja. Mutta me yritämme pilata ne juhlat, Rantanen naurahti.