Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue aloitti lauantaina MM-kisaurakkansa komealla 6-2-voitolla Sveitsistä.

Pikkuleijonat otti kamppailun hallinnan itselleen heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien, kun Joakim Kemell vapautti Jere Lassilan läpiajoon, eikä joukkueen kapteeni epäröinyt iskeä kiekkoa maaliin, kun peliä oli pelattu vasta 16 sekuntia.

Pikkuleijonien selvästä hallinnasta huolimatta erätauolle siirryttiin 1-1-lukemista, kun Gregory Weber pujotteli ylivoimalla lähes koko Suomen kentällisen solmuun ja ujutti kiekon Niklas Kokon patjojen välistä maaliin.

Toisessa erässä Pikkuleijonat oli puolestaan maalipaikoissaan huomattavasti terävämpi, kun Kemell, Jani Nyman ja Lenni Hämeenaho onnistuivat maalinteossa. Kemellin ja Nymanin osumat olivat todella upeita laukauksia, joissa Sveitsin maalivahti Loris Ubertilla ei ollut mitään mahdollisuuksia.

Samalla toisessa erässä nähtiin myös yksi ikävämpi tilanne, kun Otto Hokkanen taklasi Sveitsin pelaajaa selästä sillä seurauksella, että sveitsiläinen loukkaantui. Hokkaselle tuomittiin tilanteesta 5+10-minuuttinen rangaistus.

Tämän jälkeen Sveitsi onnistui myös maalinteossa, kun Thierry Schild onnistui laukomaan kiekon lähietäisyydeltä maaliin.

Kolmannessa erässä nähtiin puolestaan vielä kaksi osumaa, kun Topi Rönni ja Tuomas Uronen onnistuivat maalinteossa sen jälkeen, kun Sveitsi otti maalivahdin pois.

Pikkuleijonien osalta MM-turnaus jatkuu seuraavaksi sunnuntaina, kun vastaan asettuu ennakkoon lohkon heikoin joukkue Latvia. Näet MM-kisojen lohkotilanteet ja otteluohjelman täältä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Pikkuleijonat ottavat lopulta suvereenin 6-2-voiton Sveitsistä! Huima tapa aloittaa tämä MM-kisaurakka! 🦁🔥

Tästä vielä katseluun kaikki tämän ottelun maalit! 👀

Pikkuleijonien turnaus jatkuu huomenna, kun vastaan asettuu Latvia.

#Leijonat #U18fi