Jääkiekon alle 18-vuotiaiden hallitsevan maailmanmestarijoukkue Kanadan poikien taival Saksassa pelattavissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa katkesi torstaina dramaattiseen jatkoerätappioon Pikkuleijonia vastaan.

Vaahteranlehtipaidat olivat voitossa kiinni vielä kolmannen erän loppupuolella 3-5-lukemin, mutta niin vain Suomi kiri rinnalle ja jatkoerässä ohi Kasper Halttusen ja Joakim Kemellin maaleilla.

Kanadalaiset olivat tappion jälkeen ymmärrettävästi murheen murtamia.

– Joukkueena meidän olisi pitänyt olla tänään (torstaina) kurinalaisempia, suurlupaus Connor Bedard oli sanonut kanadalaismedioiden mukaan.

Nyt nämä kisat huomioiden Kanadan osalta seitsemän viime turnauksen saldo on yksi ainoa mitali – tuo jo mainittu kulta.

– Suomi voi tehdä heidän osaamisellaan helpostikin tehdä kaksi maalia kahdessa minuutissa – ja sen he tekivätkin. Tämä on aika kova juttu, nollavitonen Bedard manasi.

Oppia pitää ammentaa, ja yleensä elämässä nimenomaan vastoinkäymiset kasvattavat eniten. Oppimiseen viittasi kanadalaisluotsi Nolan Baumgartnerkin.

– Toivon, että nämä pojat oppivat jotakin tällä reissulla staffin ja toistensa kautta.

– Tällainen häviäminen kirvelee, mutta tässä on paljon opittavaa ja sellaisia asioita, jotka he voivat ottaa mukaansa jatkoon.

Bedardin tulevaisuus on pieleen menneestä poikaturnauksesta huolimatta lupaava. Pelaaja varataan vuoden 2023 kesällä NHL:ään luultavasti kärkipään joukossa, tuoreimpien tietojen mukaan jopa ykkösenä – ja suvereenisti.

Suomi kohtaa MM-välierässä Ruotsin lauantaina. Toisessa parissa pelaavat Yhdysvallat ja Tshekki.