Jääkiekkoliigassa Oulun Kärpissä, mutta etenkin Mikkelin Jukureissa päättyneellä kotimaan kaudella hurjaa jälkeä tehnyt suurlupaus Aatu Räty on päättämässä seurajoukkuekautta paraikaa rapakon takana AHL:ssä.

Bridgeport Islandersin pelaaja itse päätti viime yönä Providence Bruinsin kauden farmiliigassa, kun hän sivalsi pudotuspelisarjan toisessa osaottelussa 2-1-jatkoerämaalin digitaalien näyttäessä aikaa 72.53. Bridgeport Islanders voitti ottelusarjan 2-0 – ja ottelusarjan voitto oli joukkueelle ensimmäinen 19 vuoteen.

Räty on nyt ehtinyt pelaamaan AHL:ssä neljä ottelua siten, että näistä on kertynyt vyölle kaksi runkosarjassa ja kaksi pudotuspeleissä. Ensiksi mainitussa ei syntynyt tehoja, playoffien saldo on 1+1.

– Tämä oli askel kohti oikeaa. Nämä nuoret kaverit käyvät läpi pudotuspelien intensiivisyyttä. Voitto osoitti sen, että he voivat voittaa sarjoja ja he tietävät, mitä voittojen eteen tarvitaan, joukkueen luotsi Brent Thompson mietti seuran nettisivuilla innostuen myös suomalaisesta.

– Olen iloinen siitä, että hän sai palkinnon. Hän on tehnyt kovasti töitä täällä alusta alkaen. Hänellä on loistava laukaus, Rädyllä oli paikkoja aiemminkin. Minun mielestä hän teki loistavaa työtä.

Onnistuminen ei välttämättä yllätä suomalaisia kiekon ystäviä. Räty pelasi Jukureissa maagisen kauden taottuaan kaikkiaan 48 ottelussa peräti 42 pistettä (13+29).

Bridgeport kohtaa seuraavaksi Charlotte Checkersin.