Rauman Lukko on vahvistanut ensi kauden pakkiosastoaan. Seura on solminut yhden kauden mittaisen sopimuksen puolustaja Tomas Pavelkan, 28, kanssa.

Pavelka on pelannut koko ammattilaisuransa Tshekin pääsarjassa. Päättyneellä kaudella hän nakutti runkosarjassa 47 otteluun tehot 5+21=26.

Pavelka on kuullut ennestään hyviä asioita Raumasta, sillä joukkueessa pelasi kaudella hänen tuttunsa David Nemecek.

– Olen aina odottanut tilaisuutta koittaa taitojani Suomen Liigassa. Odotan ensi kautta jo innolla, David on kertonut Lukosta ja Raumasta pelkkää hyvää: siellä kaikki rakastavat jääkiekkoa ja pelaajista sekä heidän läheisistään pidetään todella hyvää huolta, Pavelka sanoo.

– Tiedän, että Lukko on Liigan kärkijoukkueita ja että joukkueella on korkeat tavoitteet. CHL-pelit, joissa olen Liiga-joukkueita vastaan pelannut, ovat olleet aina korkeatasoisia.

Urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kuvailee Pavelkaa erinomaiseksi kiekolliseksi ja ylivoimapuolustajaksi.

– Lyhyesti ja ytimekkäästi: Pavelka on hyvät kiekolliset taidot omaava pelaaja ja takuulla kova vahvistus meidän pakistoon. Uskon, että hänestä saadaan pelaaja, joka pystyy operoimaan paineen alla niin, että pystyy löytämään pieniäkin välejä ja antamaan oivaltavia syöttöjä meidän hyökkääjille. Kiekollista oveluutta saadaan varmasti häneltä peliin lisää, sillä Pavelka on hyvä oivaltamaan asioita, Sahlstedt arvioi.