Ruotsin otteluohjelma jääkiekon Tampereen ja Helsingin MM-kisoissa tuntuu kummastuttavan. Joukkue pelaa Tampereen lohkossa nimittäin seitsemästä pelistä peräti kolme keskellä päivää, kello 12.20 alkaen. On sanomattakin selvää, että kyseinen alkamisaika on ammattilaisurheilussa yllättävä.

– MM-kisat ovat ruotsalaisille iso juttu, joten tämä on vähän hapanta, ruotsalaispelaaja Jonathan Pudas sadatteli Aftonbladetin mukaan.

MM-kisojen kiireisimpinä pelipäivinä Tampereella ja Helsingissä pelataan peräti kolme ottelua, alkamisaikojen ollessa 12.20, 16.20 ja 20.20.

Viaplayn lehdistöpäällikkö Fredrik Johansson perusteli Ruotsin kohtaloa osuvin argumentein. Ensinnäkin ohjelmasta on pyritty saamaan mahdollisimman tyydyttävä.

– Joissain tapauksissa meidän on hyväksyttävä ratkaisuja, jotka eivät aina vastaa ruotsalaisten ​​etuja. Tässä prosessissa on mukana hyvin monia tv-yhtiöitä ja kansallisia liittoja, kaikkia on mahdotonta ilahduttaa sataprosenttisesti.

– On huonompiakin tapoja aloittaa viikonloppu kuin istua Tre Kronorin ja jääkiekon MM-turnauksen äärellä. Olemme vakuuttuneita siitä, että katsojat löytävät lähetyksiemme pariin.