HIFK on kiinnittänyt neljä Suomea alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa edustanutta pelaajaa pitkillä sopimuksilla.

Jo aiemmin HIFK:ta ovat edustaneet Aleksanteri KaskimäkiTuomas Uronen ja Eemil Vinni saavat seuraa Jokereiden A-nuorista saapuvasta Kasper Halttusesta. Kaskimäen ja Vinnin sopimukset ovat kolmevuotisia, Halttusen ja Urosen mallia 2+1 vuotta.

– Puhumme erittäin lahjakkaista ja lupaavista nuorista pelaajista, joilla kaikilla on mahdollisuudet pelata ensi kaudella myös Liigassa. Täytyy kuitenkin muistaa, että aina kun kyse on nuorista pelaajista, keskittyminen ja kärsivällisyys tässä ja nyt on avainasemassa, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi sopimuksia seuran tiedotteessa.

Jokereista saapuva Halttunen pelasi päättyneellä kaudella 16-vuotiaana narrien A-nuorissa ja iski 41 peliin komeat 24 maalia ja 38 tehopistettä. 190-senttinen nuorukainen oli Suomen kantavia voimia myös kevään alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

– Ikäluokkansa lahjakkaimpia hyökkääjiä koko maailman mittakaavassa. Omaa erittäin vahvan laukauksen ja pystyy hyödyntämään isoa kokoaan hyvin. Pystyy kamppailemaan ikäisekseen todella vahvasti, Salmelainen ylistää tuoretta hankintaa.