Kari Jalosen valmentaman Tshekin MM-kisaryhmästä löytyy kaksin kappalein Suomen kotoisasta Liigasta tuttuja maalivahteja, kun nykyinen ja entinen Ilves-vahti (Marek Langhamer ja Lukas Dostal) edustavat kumpikin maataan MM-kisoissa.

Nykyisin Anaheim Ducksin NHL-miehistössä koppeja ottava Dostal paljastaa Iltalehdelle yllättäneensä Tshekin suomalaisluotsin heti alkajaisiksi.

– Aloitin keskustelun suomeksi. Hän vaikutti todella yllättyneeltä: mikä tuo mies on ja mitä täällä tapahtuu? Lyhyen kokemukseni perusteella Kari vaikuttaa pokerinaamalta, Dostal paljastaa.

Dostalin mukaan Suomen visiitiltä tarttui myös puoliso, sillä mies on nykyään yhdessä Ilves-hyökkääjä Santeri Virtasen siskon kanssa.

– Pystyn asioimaan suomeksi ja osaan kielestä alkeet, mutta rupatellaan nyt mieluummin englanniksi, Dostal myöntää.

Ensi kaudella Ilveksessä jatkava Langhamer myöntää ulkomaalaisvalmentajan aiheuttaneen joukkueen sisällä paljon puhetta.

– Tuntuu, että kaverilla on hurja kokemus. Miehen peliura kesti parikymmentä vuotta ja sitten hän ryhtyi valmentamaan. Kari yrittää joka päivä antaa yksityiskohtia pelitavasta etenkin videoiden avulla. Meillä on paljon palavereita, Langhamer avaa.

Tshekki pelasi vasta maaliskuussa päävalmentajaksi kiinnitetyn Jalosen alaisuudessa laadukasta kiekkoa voittaen viisi viimeistä MM-kisoja edeltävää otteluaan. Joukkueen MM-kisaurakka käynnistyy lauantaina Iso-Britanniaa vastaan.