HELSINKI. Jääkiekon MM-kisojen A-lohkossa pelaavan Tanskan Oliver Lauridsenin turnaus on ohi sunnuntaisen Sveitsi-tappion tapahtumien myötä. Pelaaja autettiin pois askista tämän pidellessä olkapäätä tuskaisen oloisena.

Jokereita kausina 2016-20 edustanut pakki pelasi viimeiseksi jääneessä matsissaan reilut kaksi minuuttia ja viisi vaihtoa.

Lauridsenin olkapääleikkauksesta ja turnauksen loppumisesta kertoi ensiksi tanskalainen TV2 Sport toisen kisaviikon kärkeen maanantaiaamuna.

Vajaat kaksi metrinen ja vajaat satakiloinen pakki on iso osa tanskalaispuolustusta koollaan, fysiikallaan ja kamppailukyvyllään. Paikkaajaksi on tyrkyllä KooKoossa jääkiekkoliigaa kausina 2017-19 pelannut Emil Kristensen.

– Meidän on nyt kehiteltävä muita ratkaisuita. Emil on pelannut useita kansainvälisiä otteluita, joten en usko tämän olevan hänelle ongelma. Hän liikuttaa kiekkoa ja osallistuu hyökkäyksiin, joukkueen päävalmentaja Heinz Ehlers mietti.

Kristensen oli merkitty sunnuntai-illan Sveitsi-pelissä joukkueensa seitsemänneksi pakiksi.

– Olen erittäin pahoillani Oliverin loukkaantumisesta. Ei tuollaista toivo kenellekään, Kristensen mietti ja lisäsi, että nyt kyse on tilaisuuden käyttämisestä ja täyden panoksen antamisesta.

– On selvää, että Lauridsenilla on enemmän kokoa, mutta minun on päästävä mukaan touhuun, pelata yksinkertaisesti ja välttää virheiden tekeminen.

Kristensen pelasi jääkiekkoliigassa kahden kauden aikana 58 ottelua pistein 7+11=18 (-16).

A-lohkossa kolmantena keikkuvan Tanskan MM-urakka jatkuu tiistaina iltapäiväpelilla Italiaa vastaan.