Leijonat kohtaa tänään Ruotsin MM-kisoissa kello 20:20. Kumpikin joukkue on voittanut kaikki aiemmat ottelunsa, joten matsista voi odottaa kovatasoista kamppailua.

Tässä artikkelissa esittelemme Ruotsin kolme vaarallisinta pelaajaa, joita Leijonienkin on syytä varoa.

Rasmus Dahlin, puolustaja

22-vuotias Rasmus Dahlin on ikäluokkansa parhaita pelaajia koko maailmassa. Hänet varattiin NHL:ään vuonna 2018 koko tilaisuuden ensimmäisenä pelaajana. Dahlinin suurimmat vahvuudet ovat samettinen luistelu ja erinomaiset kädet. Hän paukutti tällä kaudella NHL:ssä 80 otteluun tehot 13+40=53.

Henrik Tömmernes, puolustaja

Henrik Tömmernes saattaa hyvinkin olla paras Euroopassa pelaava puolustaja. Hän oli tällä kaudella aivan liekeissä Sveitsin pääsarjassa ja takoi 51 ottelussa tehot 10+48=58. Hänen suurimmat vahvuutensa ovat pelin pyörittämisessä ylivoimalla.

Rasmus Asplund, hyökkääjä

Rasmus Asplund on Ruotsin varsin nimettömän hyökkäyksen kirkkain tähti. Nuori sentteri teki tällä kaudella NHL-läpimurtonsa ja nakutti 80 ottelussa tehot 8+19=27. MM-kisoissa hän on ollut aivan tulessa. Kolmeen otteluun Asplund on viimeistellyt jo neljä maalia.