Kari Jalosen MM-kisoissa valmentaman Tshekin joukkueessa syntyi kohu alkuviikosta NHL-hyökkääjä Dominik Simonin kisat kesken joukkueen vain kahden pelin jälkeen.

iSport-sivusto uutisoi tiistaina, että Simon olisi ottanut yhteen Detroit Red Wingsissä pelaavan maamiehensä Filip Hronekin kanssa. Simonin perhe on nyt vahvistanut Idnes-sivustolle huhut todeksi.

– Dominik on joukkuepelaajana hyvin pahoillaan ja pyytää anteeksi sekä joukkueelta että johdolta. Dominik lähti kisoista kahden ottelun jälkeen vaikeiden henkilökohtaisten ja perhesyiden vuoksi. Hän toi ongelmansa kaukalosta ja henkilökohtaisesta elämästään mukanaan pukukoppiin ja yritti provosoida joukkuekaverin tappeluun, hyökkääjän perhe kertoo nyt.

Simon on pelannut seitsemän NHL-kautensa aikana 256 runkosarjapeliä. Päättyneellä kaudella 27-vuotias hyökkääjä edusti Pittsburgh Penguinsia sekä Anaheim Ducksia.

– Vuosi on ollut hänelle erittäin raskas. Sen vuoksi Dominik sopi yhdessä johdon kanssa, että on parempi lyödä hanskat naulaan ja lähteä kotiin. Nyt hän on kotona, ja saa levätä sekä hoitaa asiat kuntoon, miehen perhe jatkaa.

Simon ehti pelaamaan MM-kisoissa kaksi ottelua ilman tehomerkintöjä. Miehen NHL-sopimus umpeutui tähän kauteen.