Kansanedustaja Mikko Kärnä ei ole pitänyt Tampereen oluen hinnoista jääkiekon MM-kisojen aikaan, uutisoi Tamperelainen.

Kärnän mukaan monet ihmiset tuntevat tulleensa ryöstetyksi, koska Tampereella on ollut turnauksen aikaan poikkeuksellisen kallista.

– Onhan tämä sikamaista. Ensin ihmiset ostavat kisoihin kalliit liput, matkustavat paikan päälle ja sen jälkeen heidät putsataan viimeisiä lantteja myöten törkeän korkealla kaljan hinnalla. Jääkiekko on Suomen kansallisurheilua ja keskioluen nauttiminen on monelle oleellinen osa lajin seuraamista. 9 euroa normaalista oluttuopista on aivan kohtuuton hinta. Siinä on monella itku silmässä pisuaarilla, kun joutuu pohtimaan seuraavan oluen ostamista. Tällä kaikella tulee olemaan pitkäaikaiset vaikutukset Tampereen imagoon.

– Kansanedustajan toimessa ei ole niin pientä epäkohtaa, johon ei voisi puuttua. Tampereella saa normaalisti edullista kotimaista olutta, mutta nyt on päätetty viedä kisaturisteilta tuhkatkin pesästä. Lapissa olemme oppineet sen, että tyytyväinen turisti tulee uudelleenkin käymään ja tuo rahaa kassaan useita kertoja. Nyt Tampereelle matkustaneille jää jäljelle vain pääkipu, tyhjät taskut ja tunne ”ei enää koskaan tänne”. Tämä on vaarantava virhe. Oluen hinnat on saatava Tampereella välittömästi alas. Helsingistä sentään löytyy 4 euron tuoppeja kisaturisteille edelleen, plussat nyt kerrankin Helsingille, Kärnä kommentoi tiedotteessaan Tamperelaisen mukaan.