MM-kisojen lohkovaihe on nyt takanapäin. Alkulohkoissa nähtiin niin positiivisia kuin negatiivisiakin yllätyksiä. Leijonat.com on kasannut floppikentällisen pelaajista, jotka alittivat odotukset kaikkein selvimmin.

LUE MYÖS: Suomalaisilla vahva edustus! Tässä on MM-kisojen lohkovaiheen tähdistökenttä

Maalivahti: Elvis Merzlikins, Latvia

Elvis Merzlikins on NHL-tason ykkösvahti, ja hän on loistanut aiemmalla urallaan useaan kertaan MM-kisoissa. Tänä vuonna hän oli kuitenkin Latvian heikoin lenkki. Merzlikins päästi aivan liikaa helppoja maaleja. Hänen torjuntaprosenttinsa viidessä ottelussa oli murheellinen 86,2.

Puolustaja: Oliver Ekman-Larsson, Ruotsi

Oliver Ekman-Larsson nauttii NHL:ssä yli 7 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, ja hän on urallaan mättänyt kovia tehoja. MM-kisoissa kokeneen puolustajan kiekollinen peli ei kuitenkaan ole vakuuttanut. Ekman-Larsson on kerännyt viiteen otteluun vain yhden syöttöpisteen. Kun Ruotsin hyökkäyskalusto on nimetön, tähtipakeilta odotettiin enemmän tehoja. Ekman-Larssonilta niitä ei ole saatu.

Puolustaja: Filip Hronek, Tshekki

Filip Hronekin suurimmat vahvuudet ovat kiekollisessa pelissä. Pelipaikastaan huolimatta tshekin puolustustaidot ovat vähintäänkin kyseenalaiset. Hronek on paukuttanut kovia tehoja NHL:ssä, joten hänen otteensa MM-kisoissa ovat olleet iso pettymys. Seitsemän pelin jälkeen Hronek on vielä kiikaritehoilla.

Filip Hronek ei ole kuuluisa puolustustaidoistaan. Kuva: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Jakub Vrana, Tshekki

Jakub Vrana on aiemmin latonut kovia maalia niin NHL:ssä kuin MM-kisoissakin. Nyt laitahyökkääjä ei kuitenkaan ole saanut itsestään parasta irti. Seitsemässä ottelussa Detroit Red Wingsin hyökkääjä on saanut tililleen vain tehot 1+0.

Keskushyökkääjä: Mathew Barzal, Kanada

Mathew Barzal on yksi NHL:n nopeimmista ja taitavimmista pelaajista. New York Islandersin puolustavassa pelisysteemissä hän ei ole nakuttanut potentiaalinsa mukaisia tehopisteitä, mutta Kanadan hyökkäyksessä Barzalin uskottiin dominoivan. Toisin kävi. Liukasliikkeinen sentteri on ollut lähes näkymätön. Syöttöpisteitä hänellle on kertynyt kaksi.

Oikea laitahyökkääjä: Austin Watson, Yhdysvallat

Odotukset Austin Watsonia kohtaan eivät olleet korkealla, mutta hän kykeni ne silti alittamaan. Watsonin odotettiin tuovan johtajuutta nuoreen jenkkijoukkueeseen, mutta hän on näyttänyt lähinnä huonoa esimerkkiä. Joukkueen sabotoiminen tyhmillä jäähyillä ja huono asenne ovat todellinen pohjanoteeraus. Tehopisteitäkään ei ole tullut.