MM-kisojen lohkovaihe on päättynyt. Tänäkin vuonna alkulohkoissa nähtiin jättimäisiä yllätyksiä niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Leijonat.com kasasi lohkovaiheen suurimmista onnistujista tähdistökentällisen.

Maalivahti: Jussi Olkinuora, Suomi

Jussi Olkinuora pelasi huikean lohkovaiheen. Hän oli jokaisessa ottelussa todella varma ja vakuuttava. Olkinuoran tilastot ovat kuin toiselta planeetalta. Hän päästi viidessä ottelussa vain yhden maalin, ja hänen torjuntaprosenttinsa on yli 99. Parhaasta maalivahdista ei ole kysymystäkään.

Puolustaja: Mikko Lehtonen, Suomi

Mikko Lehtonen otti roolia Suomen puolustuksessa. Hän oli varma omassa päässä, avasi hyvin peliä ja tuki hienosti myös hyökkäyksiä. Seitsemään otteluun Lehtonen keräsi tehot 2+6=8. Hänen tehotilastonsa puolestaan on kahdeksan pykälää plussalla.

Puolustaja: Markus Lauridsen, Tanska

Tanska jäi karusti ulos puolivälieristä Slovakia-tappion myötä. Silti juutit pelasivat vahvan alkulohkon ja joukkueen ykköstähti oli puolustaja Markus Lauridsen. Jykevä puolustaja nautti isosta vastuusta ja loisti etenkin hyökkäyspäässä. Seitsemään MM-otteluun Lauridsen nakutti tehot 1+7=8.

Vasen laitahyökkääjä: Roman Cervenka, Tshekki

Roman Cervenka on pelannut tällä kaudella uransa parasta jääkiekkoa ja se näkyi myös MM-kisoissa. Hän oli Tshekin hyökkäyksen aivot ja paukutti seitsemään otteluun tehot 3+8=11. Jos Tshekki etenee mitalipeleihin, on Cervenkalla mahdollisuudet viedä koko kisojen pistepörssi.

Roman Cervenka oli Tshekin tehokkain pelaaja. Kuva: Getty Images

Keskushyökkääjä: Denis Malgin, Sveitsi

Sveitsin hyökkäyksestä löytyy paljon isoja NHL-nimiä, mutta silti joukkueen ykköstähti oli maan pääsarjassa pelaava Denis Malgin. Malginilta tuntuu onnistuvan kaikki. Hän jakaa oivaltavia syöttöjä ja tinttaa kiekkoja häkkiin kovalla prosentilla. Malgin johtaa kisojen pistepörssiä tehoilla 5+7=12.

Oikea laitahyökkääjä: Peter Schneider, Itävalta

Kokenut Peter Schneider oli kisoissa todella tehokas. Hän nakutti seitsemään matsiin tehot 3+6=9, mikä on todella kova suoritus Itävallan tasoisessa joukkueessa. Luova hyökkääjä on yksi iso syy sille, miksi Itävalta vältti tippumisen MM-kisojen A-sarjasta.