Suomalaistaituri Anton Lundell pelasi upean NHL-tulokaskauden Florida Panthersin riveissä. Hän teki runkosarjan 65 otteluun tehopisteet 18+26=44, tehotilaston ollessa komea +33. Pudotuspeleissä hän iski yhden maalin yhdeksään otteluun.

20-vuotias Lundell nappasi heti ensimmäisellä NHL-kaudellaan ison roolin Panthersin kokoonpanosta. Myös joukkueena Panthersilla kulki komeasti, sillä se voitti lopulta runkosarjan.

– Kun tulin tänne, en odottanut paljoakaan. Ainoana tavoitteenani oli napata paikka kokoonpanosta. Nyt kun katson mennyttä, en odottanut kauden menevän näin hyvin. Tämä oli minulle erinomainen kausi, kuten se oli myös koko joukkueelle. Pelasimme uskomatonta kiekkoa, Lundell hehkutti NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Lundellilla on mielessään selkeät kehityskohteet kohti ensi kautta. Hän aikoo keskittyä kesän aikana nopeuteen sekä voimaan.

– Haluan vain kehittyä koko ajan, tulla vahvemmaksi ja nopeammaksi. Haluan myös kehittää pieniä juttuja pelissäni, Lundell painotti.

Omien sanojensa mukaan valmistautuminen kohti tulevaa kautta helpottaa Lundellia merkittävästi, kun avauskausi NHL:ssä on jo pelattuna.

– Se auttaa todella paljon, että ensimmäinen kausi on takana. Osaan valmistautua paremmin ensi kauteen, kun tiedän, mitä odottaa. Nyt yritän vain kehittyä kesän aikana ja tulla tänne hyvällä energialla ensi kaudella.