KooKoo täydensi valmennustiimiään ensi kaudeksi. Joukkueen apuvalmentajiksi liittyvät Sami Helenius sekä Janne Grönvall. Molempien sopimukset ovat 1+1-vuotisia.

48-vuotias Helenius muistetaan pelaajauraltaan melkoisena kovanaamana. Hän pelasi urallaan NHL:ssä 155 ottelua Calgary Flamesissa, Tampa Bay Lightningissa, Colorado Avalanchessa, Dallas Starsissa sekä Chicago Blackhawksissa. Liigassa Helenius edusti puolestaan Pelicansia, Jokereita sekä Ilvestä. Tilille kertyi 394 ottelua.

Helenius on tähänastisella valmennusurallaan luotsannut pääasiassa junioreita. Lisäksi hän on toiminut Suomi-sarjassa pelaavan Haukkojen päävalmentajana.

– Isolla innolla tulen KooKoohon uusien haasteiden pariin! Olen seurannut Liigaa parin vuoden ajan tosi läheltä ja olen tietoinen nykykiekon vaatimuksista ja virtauksista, mutta haluan tuoda pelaamiseen myös niitä hyviä ”vanhan liiton” elementtejä, Helenius hehkutti KooKoon tiedotteessa.

Grönvall on toiminut kaudet 2017-2020 Tapparan apuvalmentajana Liigassa. Ennen sitä hän valmensi Tapparan junioreita.

– Motivaatio on kova päästä taas arjen valmennukseen ja tuoda oma osaaminen ja kokemus KooKoon käyttöön. KooKoossa on tehty hyvää työtä viime vuosina ja tästä on hyvä jatkaa, Grönvall kommentoi.

KooKoon valmennustiimi ensi kaudelle on nyt valmis. Päävalmentajana jatkaa Olli Salo ja valmennustiimin täydentävät Janne Juppo sekä Tommi Satosaari.

– Keväällä eteen tulleen muutoksen tuoma mahdollisuus on nyt maksimoitu. Jannen ja Samin mukaan tulon myötä väittäisin, että kyseessä on KooKoon historian vahvin valmennustiimi, sillä heidän yhteenlaskettu kokemus jääkiekosta valmentajina ja pelaajina on vaikuttava, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen puolestaan kehui.