Carolina Hurricanesin kiekkokausi päättyi muutama päivä sitten NHL:n pudotuspelien toisen kierroksen seitsemännessä NY Rangers -osassa tylyyn 2-6-tappioon.

Joidenkin papereissa sarjan lopputulema saattoi oli yllättävä. Carolina esimerkiksi sijoittui itäisessä konferenssissa kakkoseksi ja Rangers neljänneksi.

Suomalaishyökkääjä Sebastian Ahon aikana Carolina on vanhimmasta tuoriempaan lueteltuna jäänyt kahdesti pudotuspelien ulkopuolelle, karsiutunut konferenssifinaaleissa, hävinnyt avauskierroksella ja hävinnyt kakkoskierroksella.

– Tämä on varmaan vielä pahempaa. Ei tunnu kauhean hyvältä, kun takana on menetetty mahdollisuus tehdä tämän porukan kanssa jotain erityistä, Aho manasi NHL:n nettisivuilla verraten tätä ja viime kautta.

– Toivottavasti tämä kokemus auttaa meitä ensi kaudella, kun muistamme, miten pahalta tämä tuntuu, emmekä halua kokea tällaista uudelleen.

– Tulemme olemaan parempia, valmiimpia ja tämä auttaa meidät seuraavalle tasolle. Olen luottavainen sen suhteen.

Aho iski runkosarjan 79 ottelussa pisteet 37+44=81, pudotuspelien 14 ottelun saldo oli 4+7=11. Toki esimerkiksi Rangersia vastaan kauden viidessä viimeisessä pelissä ei syntynyt maalin maalia ja vain kaksi pinnaa.

Suomalaista ei auta yksin syyttää, vaan pikemminkin Carolinan erikoistilannepelaamista.

– Kunpa olisimme löytäneet siihen kysymykseen vastauksen vähän aiemmin ja saaneet tehoja ylivoimalla. En tiedä tarkalleen, miksi se takkusi.

– Ne asiat meidän pitää selvittää ja siihen me myös pystymme. Vastuu siitä on minun harteillani ja muutamilla muilla, joiden pitää olla parempia jäällä niinä tiettyinä hetkinä.