New Jersey Devils on vaikuttanut NHL:ssä jo 39 kauden ajan, mutta suomalaispelaajien suosimana joukkueena sitä ei tunneta. Erityisesti pirupaitojen draft-historia on suomalaisittain käsittämättömän mollivoittoinen.

Devils ei ole koskaan varannut suomalaista pelaajaa, joka olisi pelannut myöhemmin urallaan yli sataa NHL-ottelua. Tilastokummajainen on täysin poikkeuksellinen yli viisi kautta NHL:ssä pelanneiden aktiivisten joukkueiden joukossa.

Eniten NHL-otteluita Devilsin varaamista suomalaispelaajista on vyölleen kerännyt Janne Ojanen, jonka kokemus taalaliigassa jäi 98 peliin. New Jerseyn punanuttujen historiassa suomalaisia yli sata NHL-ottelua pelanneita pelaajia on vain kolme, joista pelimäärässä mitattuna merkittävin on Sami Vatanen, joka esiintyi yhteensä 184 kamppailussa Devilsin riveissä.

Erityisen huonoja suomalaisten skouttaajia ovat olleet myös Tampa Bay Lightning, Detroit Red Wings ja Washington Capitals. Lightningin varaamat pelaajat ovat päässeet yhteensä 260 kertaa NHL-kokoonpanoon, mutta yksikään heistä ei ole ollut kenttäpelaaja. Red Wingsin varaamien suomalaisten NHL-pelaajien lippua kantaa lähes yksinomaan Valtteri Filppula, ja Capitalsinkin kahdesta yli 100 NHL-ottelun varauksesta kumpikaan ei ole saanut 250 peliä täyteen.