Rauman Lukko tiedottaa tehneensä yksivuotisen sopimuksen suomalaishyökkääjä Otto Sompin kanssa.

24-vuotias Somppi on viihtynyt Pohjois-Amerikan kaukaloissa viimeiset seitsemän kautta. Neljän edellisen kauden ajan Somppi on pelannut pääasiassa AHL:ssä, kun taas tätä edeltävät kolme kautta sujuivat QMJHL:ssä. Menneellä kaudella Somppi tehtaili Syracuse Crunchin paidassa 50 otteluun pisteet 5+18=23.

– Otto on hyväraaminen sentteri, joka tekee joukkueesta ja ketjukavereistaan parempia. Vahva kahden suunnan pelaaja, joka on aina ollut todella hyvä puolustamaan. Hän on joka vuosi kehittynyt hyökkäyssuuntaan ja on edelleen kehittyvässä vaiheessa ja iässä. Minulla on vahva usko, että Somppi pystyy olemaan myös tehokas Liigassa ensi kaudella, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt hehkuttaa seuran tiedotteessa.

Tampa Bay Lightning varasi Sompin kesän 2016 varaustilaisuudessa 7. kierroksella (#206). NHL-otteluita Sompin tilillä ei ole kuitenkaan ainuttakaan.

Aikaisempaa kokemusta Liigasta Sompilla on toistaiseksi vain yhdeksän ottelun verran. Hän käväisi kaudella 2020-21 lainalla Pelicansin riveissä. Silloin hän merkkautti tehopisteet 1+2.

Somppi on alle 18-vuotiaiden maailmanmestari vuodelta 2016.