Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsiteltiin tiistaina pahoinpitelytapausta. Ilta-Sanomat uutisoi, että syytettynä on suomalainen entinen jääkiekkoilija ja nykyinen valmentaja Miika Elomo.

Elomoa syytetään puolisonsa kuristamisesta sekä veitsellä viiltämisestä. Lisäksi Elomo oli syytteen mukaan uhannut tappaa puolisonsa heidän yhteisessä asunnossaan. Kyseiset tapahtumat sijoittuvat kesäkuuhun 2019.

Käsittely sai kuitenkin yllättävän käänteen. Puoliso oli kieltänyt koko tapahtuman ja oikaissut, että hänen kädessään ollut naarmu ei olisi tullut veitsestä vaan se olisi koiran aiheuttama. Lisäksi puoliso olisi soittanut hätäkeskukseen vain sen takia, että saisi kaksikon riidan loppumaan.

Käsittelyssä soitetussa hätäkeskuspuhelussa itkenyt nainen oli kuitenkin maininnut, että Elomo heilui veitsen kanssa. Hätäkeskussoiton jälkeen paikalle oli saapunut poliisipartio, jolle nainen oli kertonut Elomon käyttäytyneen aggressiivisesti ja väkivaltaisesti.

Elomon kuulustelujen aikaan parin välillä oli vielä ollut aggressiivista viestinvaihtoa, mutta naisen omissa kuulusteluissa tämä oli kieltänyt pahoinpitelyn. Hänen mukaansa asiaa on paisuteltu ja hän ei ymmärtänyt, miksi asia on edennyt käräjille. Hän oli myös ehdottanut poliisille, että Elomon sijaan häntä itseään sakotettaisiin perättömästä ilmiannosta.

Elomo piti itse syytteitä täysin pöyristyttävinä ja sanoi, että tapauksessa on tehty kärpäsestä härkänen.

45-vuotias Elomo on toiminut valmennustehtävissä edellisen kymmenen vuoden ajan. Hän on toiminut muun muassa TPS:n, TUTO Hockeyn ja norjalaisseura Storhamarin päävalmentajana. Apuvalmentajana hänet on nähty TPS:ssä sekä Nuorissa Leijonissa. Ensi kaudeksi hänellä on päävalmentajasopimus puolalaisseura STS Sanokin kanssa.