Vaclav Sykora on lopettanut valmentajauransa. Konkariluotsin viimeinen työnantaja oli HC Litvinov, jossa hän toimi apuvalmentajana.

Valmennustehtävissä Sykora on toiminut ammattilaistasolla vuoden 1989 heinäkuussa. Kaudelle 1991-92 tshekkiläinen nimettiin Saipan ykkösdivisioonajoukkueen päävalmentajaksi, mikä aloitti viiden vuoden rupeaman Suomessa. Ensimmäisen kautensa jälkeen Lukkoon värvätty kladnolaislähtöinen koutsi palasi SM-liigaan kausille 2003-05, minkä jälkeen häntä ei enää suomalaisjoukkueissa nähty.

Kolme Extraligan pronssia, kaksi Tshekin mestaruutta ja kaksi maansa pääsarjan parhaan valmentajan pystiä saavuttanut Sykora pelasi myös huipputason pelaajauran. Maataan hän edusti vain harjoitusotteluissa, mutta Tshekin mestaruuksia plakkariin jäi viisi kappaletta.

KHL-joukkueitakin luotsannut Sykora valmensi yhteensä 33 vuotta ammattilaistasolla. Pelaajana ammattilaiskausia kasaantui 18.