Vuoden valmentajalle annettavan Kalevi Numminen -palkinnon saanut, runkosarjassa Jukurit kakkoseksi piiskannut mikkeliläisten päävalmentaja Olli Jokinen muistutti Jääkiekkoliigan nettisivujen haastattelussa painavasta faktasta.

Jukureita oli mollattu ennen viime kautta koko ajan ja kaikkialla aiempien kausien heikkojen tulosten takia. Talvella joukkue ylsi kuitenkin runkosarjassa kakkoseksi uskomattomalla 113 pisteen saldolla. Joukkue lunasti ensimmäistä kertaa paikkansa pudotuspeleistä.

Puolivälierissä KooKoo oli parempi voitoin 4-3, mutta silti – viime kauteen loppuivat huutelijoiden huutelut.

– Me tuotiin viime kaudella Liigaan väriä, enää ei ole mitään epäselvyyttä siitä, että kuuluuko Mikkelin Jukurit pääsarjatasolle. Pelin raamit meillä on hyvät ja tästä on mainiota jatkaa ensi kautta kohti, kun pelaajistokin pysyy pääosin samana, Jokinen muistutti.

Tuoreesta palkinnosta luotsi lähetti kiitokset laajalti.

– Iso kiitos Jukurien organisaatiolle siitä, että he uskalsivat palkata tällaisen päävalmentajan, jolla ei ollut aiempaa kokemusta ammattilaistasolta. Tästä palkinnosta iso kiitos kuuluu meidän koko valmennusryhmälle sekä meidän pelaajille.

Puolivälierissä KooKoolle voitoin 3-4 hävinnyt ja sen myötä kesälomille lähteneelle Jukureille ensi viikko on ainoa, jolloin joukkue näkee toisensa ja treenaa yhdessä.

– Me ollaan seurassa siirrytty kesän suhteen pohjoisamerikkalaiseen tapaan harjoitella, jossa omatoiminen treenaaminen on etusijalla.