Pelicansista tuttu tshekkivahti Patrik Bartosak on ajautunut vaikeuksiin poliisin kanssa. 29-vuotias veskari hyökkäsi hiljattain isänsä Dusan Bartosakin kimppuun. Seuraukset olivat kohtalokkaat.

– Patrik hyökkäsi kimppuuni lauantaina (4.6.). Valitettavasti olen tällä hetkellä työkyvytön. Ilmoitin asiasta poliisille, koska tämä ei ollut ensimmäinen kerta, isä-Dusan kommentoi tshekkiläiselle iSport.cz-sivustolle.

Bartosak oli ottanut isäänsä kurkusta kiinni, raahannut rappukäytävään ja hakannut hänen päätään naapurin oveen.

– Vanhemmat tekevät lähes mitä tahansa lastensa puolesta, mutta jos yrittäisin peitellä tai vähätellä tätä asiaa, olisin vastuussa siitä, jos jollekin sattuu jotain vielä pahempaa tulevaisuudessa. En halua tämän jatkuvan, Dusan sanoi.

Kyseessä ei ole ensimmäinen tapaus, kun Bartosak ajautuu vastaavanlaisiin ongelmiin. Hänet muun muassa tuomittiin syylliseksi perheväkivallasta marraskuussa 2017. Silloin hän oli yrittänyt kuristaa amerikkalaista tyttöystäväänsä.

Bartosak oli tuolloin Los Angeles Kingsin sopimuspelaaja, mutta tuomion saadessaan hänet erotettiin nopeasti seurasta. Sen jälkeen hän palasi kotimaansa pääsarjaan HC Vitkovicen riveihin.

Kaudeksi 2019-2020 Bartosak siirtyi HC Ocelari Trinecin joukkueeseen, mutta omien ongelmiensa vuoksi hän joutui laittamaan kautensa paussille jo marraskuussa. Vuoden 2019 lopulla Bartosak kärähti kotimaassaan rattijuopumuksesta.

– Jouduin henkilökohtaisiin ongelmiin, jotka pakottivat minua keskeyttämään urheilijan urani. Taistelen mielisairauden kanssa, jota valitettavasti käsittelen alkoholin avulla. Olen tietoinen tilanteestani, olen hakenut ammattiapua ja hoitoa. En voi jatkaa urheilu-uraani tällä hetkellä, Bartosak kommentoi tuolloin.

Sittemmin Bartosak on siirtynyt Liigaan ja asettunut aloilleen Lahteen. Hän on perustanut myös perheen, johon kuuluvat vaimo ja kaksi lasta. Mies on pelannut Pelicansissa kahden edelliskauden aikana, minkä lisäksi hän pelasi myöskin KHL:ssä viime kaudella. Isänsä sanojen mukaan Bartosak ei ole vieläkään päässyt ongelmistaan täysin irti.

Bartosak pelasi Tshekin maajoukkueessa MM-kisoissa keväällä 2019, minkä lisäksi hän kuului maan olympiajoukkueeseen kahdessa edellisessä turnauksessa. Hänellä on myös ensi kauden kattava sopimus Pelicansin kanssa.