Kokenut 37-vuotias suomalainen konkarihyökkääjä Juhamatti Aaltonen pelaa ensi kaudella Mikkelin Jukureissa. Hän teki seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen toukokuussa.

Aaltonen on todella kokenut pelimies. Hänellä on tilillään 521 Liigan runkosarjaottelua (151+201=352) sekä 96 pudotuspeliottelua (19+34=53). Hän on edustanut Kärppiä, Pelicansia ja HIFK:ta. Lisäksi hän on pelannut Leijonissa viidet MM-kisat sekä yhdet olympialaiset voittaen MM-kultaa (2011) sekä olympiapronssia (2014). Lisäksi kokemusta löytyy myös KHL:stä ja SHL:stä.

Kasvattajaseurassaan Kärpissä Aaltonen on voittanut urallaan kolme Suomen mestaruutta. Viime kaudella hän pelasi seurassa 58 ottelua runkosarjassa pistein 14+21=35 sekä seitsemän pudotuspeliottelua tehoin 1+2.

Aaltonen kommentoi Yle Urheilun haastattelussa seurasiirtoaan. Yksi suurimmista tekijöistä siirron taustalla oli tarjolle tullut iso rooli Jukurien joukkueesta muun muassa Petrus Palmun sekä Aatu Rädyn jätettyä joukkueen menneen kauden päätteeksi.

– Tuli sellainen fiilis, että haluan jotain uutta ja paikan, jossa voisin olla luova. Olli Jokisen kanssa juttelin, niin syntyi tunne, että täällä voisi olla uusi startti, Aaltonen tuumi.

Vaikka ikää Aaltosella on mittarissa jo 37 vuotta, häntä ei kiinnosta lähteä Mikkeliin jäähdyttelemään. Päinvastoin.

– Vaikka onkin vanha, niin haluaa olla vielä parempi ja haluaa myös todistaa itselleen, että pystyy olemaan parempi. Ellei olisi edelleen kunnianhimoa, en olisi tässä, Aaltonen sanoi.

Aaltonen onkin asettanut kovat tavoitteet ensi kaudeksi sekä itselleen henkilökohtaisesti että koko joukkueelle.

– Parempi kausi kuin viime kausi. Uran paras kausi, räjäytetään pankki Mikkelissä ja mennään mitalipeleihin.