Moni varmasti hieraisi silmiään aiemmin tällä viikolla, kun Nuorten Leijonien MM-leirityksestä puuttui kokonaan Kärppien maalivahdin Joel Blomqvistin nimi.

Kärppien ykkösvahdiksi viime kaudella noussut nuorukainen on pettynyt maajoukkueen ratkaisuun.

– Kyllähän se harmittaa todella paljon. Olen pitänyt näitä kisoja tavoitteena, ja olisi kunnia-asia päästä maajoukkueeseen. Olen pettynyt, kun en päässyt mukaan, Blomqvist harmitteli Iltalehden haastattelussa.

Nuorten Leijonien johto päätyi lopulta valitsemaan maalinsuulle Leevi MeriläisenJuha Jatkolan ja Rasmus Korhosen. Blomqvist olisi ollut meriiteillään heittämällä tätä kolmikkoa edellä.

Nuorten Leijonien päätöksen taustalla oli selvästi se, että Blomqvist lähti huhtikuussa ennemmin Pittsburgh Penguinsin organisaatioon haistelemaan tunnelmaa, kuin Nuorten Leijonien osallistumaan neljän maan turnaukseen.

– Sain kutsun Pittsburghista mennä niiden farmijoukkueeseen, käydä tutustumassa paikkaan ja päästä joukkueen kanssa treenaamaan ja pelaamaan, Blomqvist kertoo.

Nuorten Leijonien GM Kimmo Oikarisen mukaan Blomqvist oli ilmoittanut päätöksestään vain päivää ennen lähtöpäivää.

– Se venyi vähän, kun oli paljon selvitettäviä asioita, Blomqvist myönsi.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen oli perustellut Iltalehdelle Blomqvistin tiputtamista paitsi sillä, että maalivahdeista Leevi Meriläinen ja Juha Jatkola olivat pärjänneet viime kaudella Nuorten Leijonien peleissä paremmin. Pennanen mainitsi myös sitoutuminen maajoukkueeseen olleen ratkaiseva tekijä.

– En täysin ymmärrä, Blomqvist vastasi epäilyihin sitoutumisestaan maajoukkuetta kohtaan.

– Kyllä minä aina olen halunnut olla mukana maajoukkueessa, ja se on ollut kunnia-asia minulle. Silloin neljän maan turnauksen kohdalla halusin kuitenkin ottaa mahdollisuuden vastaan ja mennä antamaan näyttöjä NHL-joukkueeseen, 20-vuotias nuorukainen jatkoi.

Pennanen oli käynyt Blomqvistin kanssa puhelimitse päätöksen taustoja läpi.

– ”Pendo” sanoi, että maajoukkuetapahtumissa Meriläinen ja Jatkola ovat suorittaneet paremmin kuin minä. En nyt tiedä, jos minua paremmin, mutta ainakin minulla on fiilis, etten ihan päässyt omaan potentiaaliin, Blomqvist kertoo.

– Maajoukkueen mielestä olen myös priorisoinut NHL:n maajoukkueen eteen. Niin hän selitti sen asian.

Blomqvist pelasi viime kaudella Liigan runkosarjassa 20 ottelua komealla torjuntaprosentilla 94,0. Pudotuspeleissä Stanislav Galimovilta ykkösvahdin tontin ryöstäneen nuorukaisen torjuntaprosentti oli jopa 95,0.