NHL:ssä nähtiin tällä kaudella suuri joukko suomalaismestareita. Pudotuspeleissä ylipäätään nähtiin monta hienoa suomalaistarinaa.

Tässä artikkelissa Leijonat.com nostaa esiin kolme parhaiten pudotuspeleissä suoriutunutta suomalaispelaajaa.

Artturi Lehkonen, Colorado Avalanche

Artturi Lehkonen on NHL-pudotuspelien suurin ilmi. Siirtotakarajalla hankittu syvyyshyökkääjä nousi koko Coloradon sankariksi. Hän lähetti joukkueensa finaaleihin jatkoaikamaalilla, ja finaaleissa iski mestaruusosuman. 20 ottelussa Lehkonen takoi erinomaiset tehot 8+6=14.

Antti Raanta, Carolina Hurricanes

Antti Raanta nousi pudotuspeleissä Carolinan ykkösvahdiksi. Hän suoriutui erinomaisesti, vaikka pelit päättyivätkin jo toisella kierroksella. Carolinan ongelmat olivatkin ehdottomasti maalien tekemisessä eikä niiden päästämisessä. Raanta pelasi 13 ottelua torjuntaprosentilla 92,2.

Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Mikko Rantanen oli yksi pudotuspelien tehokkaimmista pelaajista. Pelkästään finaalisarjassa härkämäinen suomalainen keräsi kahdeksan maalisyöttöä. Pudotuspelien 20 matsissa Rantaselle kertyi lopulta tehot 5+20=25, joka on kovin lukema kaikista Colorado-hyökkääjistä.