Colorado Avalanche kukisti Tampa Bay Lightningin otteluvoitoin 4-2 ja nappasi Stanley Cupin voiton. Kuudes ja ratkaiseva ottelu päättyi Avalanchen 2-1-voittoon, ja kyseisen ottelun voittomaalista vastasi suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen.

26-vuotias Lehkonen tahkosi loistavat pudotuspelit. 20 otteluun hän iski pisteet 8+6=14. Stanley Cupin ratkaisseen maalin lisäksi Lehkonen johdatti joukkueensa myöskin finaaleihin, kun hän latasi jatkoajalla ratkaisevan osuman Edmonton Oilersia vastaan.

Kun Lehkonen edusti vielä Montreal Canadiensia, hän iski viime kaudella joukkueensa niin ikään finaaleihin. Mies löi tuolloin jatkoaikaosuman Vegas Golden Knightsia vastaan, joten isoja osumia on vuoden aikana syntynyt reippaasti.

Jo ennen NHL:ään siirtymistään Lehkonen oli vahvasti esillä tärkeillä hetkillä. Kaudet 2014-16, eli juuri ennen NHL:ään lähtöään, hän pelasi Ruotsin pääsarja SHL:ssä Frölunda HC:n joukkueessa. Noista kausista jälkimmäinen päättyi myöskin mestaruusjuhliin.

Kyseisellä kaudella Lehkonen voitti SHL:n pudotuspelien maali- ja pistepörssin. Hän viimeisteli 16 otteluun komeat pisteet 11+8=19. Tuolloin hänen lavastaan syntyi muun muassa kaksi voittomaalia puolivälierävaiheessa sekä kaksi maalia ratkaisevassa finaaliottelussa, jonka Frölunda lopulta voitti 5-3.