Kokenut tanskalaishyökkääjä Mikkel Bödker on siirtymässä Ruotsin pääsarjaan SHL:ään ensi kaudeksi. Aftonbladet uutisoi, että HV71 on tehnyt sopimuksen Bödkerin kanssa.

32-vuotias Bödker on pelannut kaksi edellistä kautta Sveitsissä HC Luganon joukkueessa. Menneellä kaudella hän viimeisteli 44 otteluun tehopisteet 4+20=24.

Ennen Sveitsiin siirtymistään Bödker kiekkoili Pohjois-Amerikassa 13 kautta. Hänen tililleen kertyi 709 NHL:n runkosarjaottelua (118+209=327) sekä 34 pudotuspeliottelua (6+11=17). Mies edusti Arizona Coyotesia, Colorado Avalanchea, San Jose Sharksia sekä Ottawa Senatorsia.

Bödker on tuttu nimi myöskin Liigasta. Hän pelasi työsulkukaudella Lukon riveissä 29 ottelua ja iski niissä komeat pisteet 21+12=33. Tanskan maajoukkuepaidassa Bödker on puolestaan pelannut seitsemät MM-kisat ja yhdet olympialaiset.

Ruotsissa Bödker on pelannut viimeksi kaudella 2006-07 eli yli 15 vuotta sitten. Hän pelasi tuolloin pääasiassa Frölundan juniorijoukkueissa.