Artturi Lehkosen jatkosopimus on yksi Colorado Avalanchen GM Joe Sakicin kesän suurimpia pähkinöitä purtavaksi.

Ratkaisevassa roolissa Avsin mestaruudessa olleen 26-vuotiaan turkulaisen vuosipalkka noussee 2,3 miljoonasta dollarista lähes puolella, joten aivan sormia napsauttamalla miehen jatkosopimus ei synny. ESPN muistuttaa Avalanchen toimistolla edessä olevasta ratkaisevasta kesästä.

– Sakic teki tarvittavat siirrot paikatakseen Coloradon aukkoja – tällainen oli varsinkin Lehkosen hankinta siirtotakarajalla. Avalanche saikin pudotuspeleissä oikea-aikaista tukea roolipelaajiltaan, ESPN:n asiantuntijaraati muistuttaa ja lisää Lehkosen jatkosopimuksen olevan yksi Sakicin kesän tärkeimmistä, joskaan ei ainoa tehtävä.

– No, Sakicilla on pari muutakin isoa päätöstä tehtävänään. Voiko seura sainata Nazem Kadrin ja Valeri Nitshushkinin? Kumpi olisi seuralle tärkeämpi? Kadrilla on allaan sensaatiomainen 87 pisteen runkosarja, ja hän aikoo rahastaa isosti tänä kesänä. Nitshushkin taas nousi esiin Kadrin poissaollessa pudotuspeleissä. Sakicin on oltava järkevä käyttäessään palkkakaton alla olevia varoja nyt, kun Nathan MacKinnonin seuraystävällisen sopimuksen loppumiseen on vain vuosi aikaa.

– Muita tulevia vapaita agentteja ovat Darcy Kuemper, Andre Burakovsky ja Josh Manson, jotka tulevat saamaan houkuttelevia tarjouksia muualta. Myös Lehkonen on rajoitettu vapaa agentti. Jos Sakic haluaa rakentaa Tampa Bayn tyylisen menestystarinan, hänen on oltava luova ja tehtävä päätöksiä sen suhteen, kuka pelaajista on liian arvokas menetettäväksi ja kuka on korvattavissa, ESPN maalailee.