Ensimmäinen suomalaispelaaja varattiin tämän kesän varaustilaisuudessa numerolla 17. Hän oli Joakim Kemell ja hänet varasi Nashville Predators.

18-vuotiaan superlupauksen odotettiin varattavan lähes kaikkien ennakkoarvioiden mukaan kärkikymmenikössä. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Predators sai napattua Kemellin vielä oman vuoron tullessa eteen.

Tämä yllätti myöskin Predatorsin GM David Poilen.

– En voinut uskoa, että pelaaja oli yhä saatavilla. Arvioimme hänet 10 parhaan joukkoon ja se, että saimme hänet numerolla 17, on mielestäni erittäin hienoa. Emme olisi uskoneet, että hän olisi edelleen tarjolla, joten tämä oli pieni yllätys meille. Ehkä tämä oli myöskin hyvä alku ensi kaudelle, Poile kommentoi Nashville Post -lehdelle.

Kemell pelasi menneellä kaudella Liigassa JYPin riveissä. Hän tehtaili 39 otteluun tehopisteet 15+8=23 ja sai valinnan vuoden tulokkaaksi. Nuorukainen pelasi myöskin alle 18-vuotiaiden MM-kisat, joissa hän mätti viiteen matsiin peräti pisteet 6+2.

– Hän on lahjakas hyökkäävä pelaaja, joka voi voittaa sinut monilla eri tavoilla. Hän on erittäin vahva jaloistaan, hän osaa pelata liikkeessä, ja hänellä on erinomainen laukaus. Hän voi tehdä maalin monella eri tavalla. Hänellä on paljon potentiaalia tehdä kovaa tulosta NHL:ssä, seuran vara-GM Jeff Kealty puolestaan kehui.