Suomen aikaa perjantaina järjestetyssä NHL:n varaustilaisuudessa varattiin yhteensä 14 suomalaispelaajaa.

Vahva edustus seurajoukkueista oli muun muassa JYPillä, josta valittiin kolme pelaajaa, kun Joakim Kemell, Topias Leinonen ja Riku Tohila saivat NHL-varaukset. Kolmikosta Kemell ja Leinonen olivat odotettuja varauksia, kun taas Tohilan varaaminen oli ainakin pienoinen yllätys, sillä hän ei ole pelannut koskaan nuorisomaajoukkueissa.

Samaan aikaan Pikkuleijonien MM-joukkueen kapteenina toiminut Jere Lassila jäi kokonaan ilman varausta. 18-vuotias keskushyökkääjä esiintyi menneellä kaudella mainiosti etenkin maajoukkueessa, jossa hän tehtaili 27 ottelussa tehopisteet 12+19=31, joten pisteitä syntyi yli piste per peli -tahdilla. Muun muassa tästä syystä JYP-lupauksen uskottiin saavan NHL-varauksen jossain vaiheessa tilaisuutta. Lopulta näin ei kuitenkaan käynyt.

Tulevalla kaudella Lassila pyrkii murtautumaan jo JYPin liigajoukkueeseen.