Jokerien tie näyttäisi vievän takaisin kotimaan kaukaloihin, kun helsinkiläiset vetäytyivät KHL:stä aiemmin tänä vuonna Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Jääkiekon SM-liiga Oy:n tiedotteessa kerrottiin, ettei organisaatio ole vastaanottanut sarjapaikkahakemusta nykyisten liigaseurojen ulkopuolelta reilun vuoden päästä alkavalle kaudelle 2023-24. Viimeinen päivä hakemuksen jättämiselle on 31. lokakuuta 2022.

Jääkiekon SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoi, että Jokerien hankkeeseen suhtaudutaan positiivisesti.

– Mikäli hakemus jätetään, se tulee käymään tiukan seulan läpi. Meillä on selkeät ja yksiselitteiset kriteerit, joiden on kaikkien täytyttävä, jotta Liiga hyväksyisi uuden osakkaan.

Uuden seuran tulisi vahvistaa 15 nykyisen joukkueen yhteisöä.

– Etenemme asiassa maltillisesti, vaihe kerrallaan. Lisäksi asiassa selvitetään vielä kaikki mahdolliseen liigalisenssihakemukseen ja sen mahdolliseen hyväksymiseen liittyvät oikeudelliset seikat. Mitään oikotietä Liigaan ei ole eikä tule.

Hiltunen otti tiedotteessa kantaa myös siihen, missä rajat kulkevat suhteessa historiaan ja Venäjään. Helsinkiläisjoukkue siirtyi KHL:ään kaudeksi 2014-15.

– Osakkaiden kanta on selvä. Kaikki taloudelliset ja omistajuuteen liittyvät kytkökset Jokerien aiempaan KHL-projektiin on katkaistava. Me emme aio hyväksyä mitään tuon kaltaista linkkiä Venäjään.