Carolina Hurricanes ja San Jose Sharks ovat tehneet ison vaihtokaupan NHL:ssä.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun raportoi, että treidissä Hurricanes saa konkaripuolustaja Brent Burnsin sekä hyökkääjä Lane Pedersonin. Vastineeksi Sharks saa hyökkääjä Steven Lorentzin, suomalaisvahti Eetu Mäkiniemen sekä 3. kierroksen ehdollisen varausvuoron kesän 2023 varaustilaisuuteen. Lisäksi Sharks pitää 33% Burnsin palkasta kontollaan.

37-vuotiaalla Burnsilla on kolme vuotta jäljellä sopimusta, jolla hän tienaa kaudesta kahdeksan miljoonaa dollaria. Mies edusti Sharksia edelliset 11 kautta. Viime kauden 82 otteluun syntyivät tehopisteet 10+44=54.

23-vuotias Mäkiniemi pelasi menneellä kaudella AHL:ssä Chicago Wolvesin paidassa. Tilille tuli 14 ottelua torjuntaprosentilla 92,2%.

Pierre LeBrun

@PierreVLeBrun
Sharks-Hurricanes trade:

Brent Burns and Lane Pederson for Steven Lorentz, goalie prospect Eetu Makiniemi and a conditional 2023 3rd-round pick. Sharks are retaining 33 percent of Burns contract.
@TSNHockey @TheAthletic