31-vuotias suomalaishyökkääjä Erik Haula on ollut NHL:ssä melkoinen kiekkokiertolainen. Hän on pelannut taalaliigassa kaudesta 2013-14 lähtien peräti seitsemässä eri seurassa.

Minnesota Wildia, Vegas Golden Knightsia, Carolina Hurricanesia, Florida Panthersia, Nashville Predatorsia ja Boston Bruinsia seuraa nyt New Jersey Devils yhden kauden kattavalla pahvilla.

Taalaliigan kiekkokiertolainen puhui erilaisesta arjestaan NHL:n nettisivujen jutussa.

– Ei siirtyminen joka vuosi ainakaan enää tulee helpottumaan. Vanhetessa perheen kokokin yleensä kasvaa, mikä vaikeuttaa muuttelua. En ole siihen vieläkään tottunut, enkä odota muuttamista yhtään tulevaisuudessakaan.

– Nyt olen New Jerseyssä, ja toivotaan, että voin myös pysyä täällä pidempään.

Haula on pelannut urallaan 534 runkosarjan matsia pistein 112+128=240, lisäksi vyöllä on 61 pudotuspeliottelua tehoin 12+18=30.

– Pyrin tulemaan mukaan hieman vanhempana pelaajana ja tuomaan pukukoppiin asioita, jotka auttaisivat täällä pelaavia pelaajia ottamaan uuden askeleen urallaan.

– Tähän ryhmään on mukava tulla mukaan. Mukana on paljon nuoria lahjakkaita pelaajia, ja joukkue pelaa vauhdikkaasti. Vaikuttaa sopivalta minulle.