Detroit Red Wings on vahvistanut joukkuettaan viime viikkoina kovilla nimillä. Heihin kuuluvat muun muassa Ville Husso, Andrew Copp, David Perron sekä Dominik Kubalik.

Lisäksi listaan voidaan lisätä suomalaispuolustaja Olli Määttä, joka siirtyi Red Wingsiin yksivuotisella sopimuksella Los Angeles Kingsistä. 27-vuotiaalla Määtällä on odotukset korkealla tulevasta kaudesta.

– Olen innoissani tästä tilaisuudesta. Joukkueessa oli hyviä pelaajia jo ennen kuin vapaiden pelaajien siirtomarkkinat alkoivat, mutta nyt viimeaikaiset hankinnat ovat nostaneet toiveita siitä, että joukkue haluaa menestyä. Haluan todellakin olla osana sitä, Määttä kommentoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Kaudella 2013-14 alkaneella NHL-urallaan Määttä on ehtinyt pelaamaan 534 runkosarjaottelua (30+106=136) sekä 85 pudotuspeliä (5+22=27). Kingsin lisäksi hän on edustanut Pittsburgh Penguinsia ja Chicago Blackhawksia. Mies on voittanut Penguinsin riveissä kaksi Stanley Cupia. Määttä uskookin tuovansa tarvittavaa kokemusta Red Wingsin joukkueeseen.

– Muistan, kuinka hyvä joukkue Red Wingsillä aikanaan oli. Toivon, että pystyn tuomaan tarvittavaa lisäarvoa joukkueen tämän hetken pelaamiseen. Toki sitä yrittää olla oma itsensä ja löytää paikkaansa kokoonpanosta, mutta uskon, että minulla on joukkueelle paljon annettavaa, Määttä kiteytti.

Tulevalla kaudella Määttä pääsee pelaamaan yhdessä muun muassa Red Wingsin nuoren supertähden, Moritz Seiderin kanssa. 21-vuotias saksalainen puolustajalupaus iski viime kaudella 82 otteluun tehopisteet 7+43=50 ja sai valinnan kauden parhaaksi tulokkaaksi. Määttä jakelikin kovia ylistyssanoja Seiderin potentiaalista sekä ominaisuuksista.

– Hänellä riittää taitoa ja hyökkäysvoimaa. Lisäksi Seider pelaa erinomaisesti molempiin suuntiin. Hän on mahtava lahjakkuus seurata. Detroit on varannut viime vuosina hyvin ja hän on siitä osoituksena. Seider on puolustaja, joka pystyy nostamaan lähivuosina tasoaan huimasti, Määttä kehui.