Leijonissa olympiakultaa voittanut Marko ”Mörkö” Anttila sekä Naisleijonissa olympiapronssia juhlinut Jenni Hiirikoski ovat saaneet huomionosoituksen kotikunnaltaan Lempäälältä.

Tämän vuoden olympiamitalistit ovat nimittäin saaneet nimikkoreitit Lempäälän Hakkarin ulkoilualueelle. Sinne lanseerattiin 2,3 kilometrin pituinen ”Mörkönmutka” sekä 4,4 kilometriä pitkä ”Kapteenienkierros”. Reitit ovat Hakkarin liikunta-alueen metsässä ja niitä pitkin on mahdollisuus juosta sekä talvella myös hiihtää valaistuja latuja pitkin.

– On hienoa, että meillä on Jennin kanssa nyt oma reitti Hakkarissa. Täällä voi jokainen liikkua ja nauttii liikunnasta omalla tavalla, se on kaikista tärkeintä. Lempäälä on tärkeä paikka itselleni. Olen viettänyt koko lapsuuteni näissä maisemissa ja nykyisin vietän täällä kesälomat. Lempäälästä löytyy kaikki edellytykset ja mahdollisuudet nousta ammattilaiseksi, ”Mörkö” hehkutti Lempäälän kunnan tiedotteessa.

– Tämä on hieno kunnianosoitus kunnalta. Toivon, että olemme Markon kanssa innostaneet lapsia ja nuoria liikkumaan ja nauttimaan urheilusta ja liikunnasta. Lempäälästä on ollut hyvä ponnistaa maailmalle ja tänne on mahtava palata joka kesä, samoille tutuille lenkkipoluille ja urheilupaikoille. Toivotaan että mahdollisimman moni löytää lenkkeilemään Kapteenienkierrokselle, Hiirikoski puolestaan fiilisteli.

– Lempäälä on ylpeä omista olympiaurheilijoista. Lempäälä on toiminut monille muillekin urheilijoille kasvattipesänä ja täällä on monipuolinen seuratoiminta. Nyt jokainen kuntalainen tai kesämökkiläinen voi käydä tallailemassa näiden kapteenien jalanjälkiä, iloitsee Lempäälän sivistysjohtaja Nina Lehtinen.

37-vuotias Anttila oli Leijonien varakapteeni olympialaisissa. Hän iski viidessä ottelussa tehot 2+1. Naisleijonien kapteenina toiminut 35-vuotias Hiirikoski pelasi turnauksessa puolestaan seitsemän ottelua ja viimeisteli niissä pisteet 0+5.