Suomalaislupaus Samu Tuomaala on parhaillaan upeassa tilanteessa urapolullaan. 19-vuotias hyökkääjä on Philadelphia Flyersin 2. kierroksen (#46) varaus kesältä 2021. Viime kauden lopulla hän pelasi lainalla Liigassa Jukurien riveissä ja jatkaa joukkueessa myöskin ensi kaudella.

Tämä tarkoittaa sitä, että Tuomaala saa rakentaa uraansa kahden NHL-meritoituneen suomalaisen kiekkolegendan alaisuudessa. Flyersin pelaajatarkkailijana ja nuorten pelaajien kehitysvalmentajana toimii nimittäin Sami Kapanen, joka pelasi NHL-urallaan yli 900 ottelua. Kapanen ja Tuomaala tekevät tiiviisti yhteistyötä. Tämän lisäksi yli 1 200 NHL-ottelun Olli Jokinen aloittaa syksyllä Jukurien päävalmentajan paikalla toisen kautensa.

Tuomaala osallistui Flyersin nuorten pelaajien kehitysleirille, jossa myös Kapanen oli paikalla.

– Hänen mukana oleminen on todella hienoa. Jos en ymmärrä jotain, voin aina kysyä häneltä. Hän auttaa minua kaikissa tilanteissa, Tuomaala kiitteli Kapasta NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla.

Tulevaa Liiga-kautta Tuomaala odottelee myös jo innolla.

– Siitä tulee hauskaa. Olli on loistava valmentaja minulle, ja Mikkeli on tällä hetkellä paras paikka minulle, Tuomaala kehui.

Ensi kauden tavoitteena Tuomaalalla on tehdä läpimurto miesten tasolle. Hän haluaa napata paikan Jukurien kärkiketjuista ja lunastaa häneen kohdistuvat odotukset, kuten Aatu Räty teki Mikkelissä menneellä kaudella.

– Haluan päästä toteuttamaan omaa peliäni. Sitä mitä olen aiemmin pelannut. Haluan myös pelata aiempaa tasaisemmin, sillä hyvän ja huonon pelin välillä ei saisi olla paljoa eroa. Haluan saada onnistumisia hyökkäyspäässä, Tuomaala niputti.

Viime kauden Tuomaala aloitti AHL:ssä, jossa hän ehti pelaamaan kaksi ottelua pisteittä Lehigh Valley Phantomsissa. Sieltä hän siirtyi lainalle Liigaan ja ensin Sportin riveihin, jossa hän tahkosi 13 ottelua tehoin 1+1. Loppukaudeksi hän siirtyi vielä Jukureihin, jossa tilille tuli kahdeksan runkosarjaottelua pistein 0+1 sekä yksi pudotuspeli tehoitta.