Ilves on tehnyt kovan kiinnityksen ensi kauden hyökkäyskalustoonsa. Seura tiedotti solmineensa yksivuotisen jatkosopimuksen Henrik Haapalan kanssa.

28-vuotias Haapala siirtyi Ilveksen riveihin kesken viime kauden Jokereista, kun seura päätti kautensa KHL:ssä. Hän ehti pelaamaan Liigassa yhdeksän runkosarjaottelua pistein 3+3 sekä 11 pudotuspeliä tehoin 2+7. Kausi päättyi Ilveksen osalta pronssimitaleihin.

– Henrik Haapalalla on poikkeuksellisia kykyjä vaikuttaa pelin kulkuun, ja hän on parhaimmillaan kovien panosten otteluissa sekä pelien ratkaisuhetkillä. Henkka on erittäin valoisa ja energinen persoona, joka tuo joukkueeseemme ja pukukoppiimme intohimoa, voittamisen kulttuuria ja vaatimustasoa päivittäin, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela seuran tiedotteessa.

– Olemme erittäin iloisia solmimastamme jatkosopimuksesta ja uskomme sen palvelevan kaikkia osapuolia – niin seuraa ja pelaajaa kuin myös Liigaakin. Tulemme jälleen näkemään Liiga-kaukaloissa äärimmäisen motivoituneen joukkuepelaajan, jolla on valtava halu näyttää osaamistaan illasta toiseen ja todistaa kuuluvansa sarjan parhaisiin pelaajiin, Koskela jatkaa.

Haapala on pelannut Liiga-urallaan 206 runkosarjaottelua (40+90=130) sekä 94 pudotuspeliottelua (16+31=47). Aiemmalla Liiga-urallaan hän on edustanut Tapparaa, jonka riveissä palkintokaappiin on tarttunut kaksi Suomen mestaruutta.

Kokemusta Haapalalta löytyy myös KHL:n lisäksi Sveitsistä, AHL:stä ja viiden ottelun verran NHL:stä Florida Panthersin riveistä. Hän on voittanut urallaan myöskin alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

Ilves julkisti Haapalan jatkosopimuksen tyylikkään videon muodossa. Näet videon alta tai täältä.