Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen joutui kovan paikan eteen Patrik Laineen solmittua seuran kanssa neljän vuoden jatkosopimuksen.

Suomalaispomon oli tämän seurauksena pakko tehdä tilaa palkkakattoon, minkä seurauksena Kekäläisen Blue Jackets -ajan ensimmäisiin varauksiin lukeutunut tanskalaishyökkääjä Oliver Björkstrand kaupattiin Seattle Krakeniin. Kekäläinen myöntää päätöksen olleen tuskallinen.

– Ehkäpä vaikein päätös, jonka olen tehnyt Columbuksen GM:nä. Pidän Björkstrandia hyvänä pelaajana ja ihmisenä. Olen päässyt näkemään hänen kehityksensä Clevelandin mestaruudesta todella hyväksi NHL-pelaajaksi, Kekäläinen kommentoi The Athleticille antamassaan haastattelussa.

Kekäläinen joutui ilmoittamaan Björkstrandille treidistä kesken miehen häämatkan.

– Tämä on bisneksen nurjempi puoli. Päätös oli pakko tehdä. Tämä oli kaikista huonoista vaihtoehdoista paras. NHL-seurojen palkkakattotilanteen voi helposti laskea itse. Siellä ei ollut juurikaan hyviä vaihtoehtoja jäljellä, Kekäläinen toteaa ja muistuttaa siirron olleen mahdollista vielä, kun muilla joukkueilla oli edelleen vapaata tilaa palkkabudjetissaan.

27-vuotia Björkstrand pelasi Columbuksessa kahdeksalla NHL-kaudella.