Liigajoukkue Pelicans kertoi nettisivuillaan, että joukkueen uudet hankinnat ovat puolustaja Saku Salminen ja Peter Andersson sekä hyökkääjä Lars Bryggman. Joukkue kertoi lisäksi, että pakki Aleksi Varttisen kanssa on tehty vuoden mittainen sopimus. Se pitää sisällään kahden kuukauden koeajan.

Viime kauden Tapparan Suomen mestari Salminen tulee Lahteen 1+1+-vuotisella pahvilla. Andersson saapuu SHL:n Växjöstä ja Bryggman Malmöstä yhden kauden kattavilla sopimuksilla.

– Salmisella on ollut vaikeuksia ottaa Liigasta vakiopaikkaa, ja nyt hän tulee Lahteen taistelemaan siitä. Nuorella miehellä on isot tavoitteet päästä liigapelaajaksi. On ollut hienoa nähdä, miten hän on tullut sisään meidän harjoittelutoimintaan, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kuvaili 22-vuotiasta pelaajaa.

Salminen pelasi viime kaudella Tapparan lisäksi Mestiksen Kiekko-Vantaassa, KOOVEEssa ja KeuPa HT:ssa yhteensä viidessä pelissä. Liigadebyytin hän teki toissa kaudella Tapparassa seitsemässä matsissa.

– Andersson on erittäin isokokoinen pelaaja, joka liikkuu kokoisekseen hyvin. Hän tuo nimenomaan puolustuspeliosaamista meidän joukkueeseen ja omalla kokemuksellaan ja toiminnallaan pystyy varmasti olemaan tuki ja turva meidän nuorille pakeille.

Neljännessä uudessa nimessä on paljon samaa kuin eräässä viime kauden maalitykissä.

– Bryggman on erittäin isokokoisena laiturina kamppailuvoimainen, hyvä maalinedustalla ja kova duunari. Pelaajatyyppinä hänessä on paljon samaa kuin meillä pelanneessa (JiriSmejkalissa.

Ruotsalaiseen SHL-joukkue IK Oskarshamniin siirtynyt hyökkääjä iski Lahdesa viime kaudella yhteensä 47 pelissä peräti 26 maalia ja kaikkiaan 47 pinnaa.

Smejkalin nappikausi päättyi MM-kisojen pronssiin.