Suomalaispuolustaja Sami Vatanen teki paluun Euroopan kaukaloihin viime kaudeksi pelattuaan sitä edeltävät yhdeksän kautta Pohjois-Amerikassa. Mennyt kausi sujui Sveitsin pääsarjassa Genève-Servette HC:n joukkueessa.

31-vuotias Vatanen päätti toukokuun lopulla jatkaa uraansa saman seuran riveissä. Hän allekirjoitti Servetten kanssa kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Vatanen paljasti Iltalehdelle, että myös NHL-seurat osoittivat kiinnostusta puolustajan palveluksia kohtaan. Vatanen neuvotteli NHL-paluusta, muttei lopulta saanut mieleistään tarjousta, minkä seurauksena mies päätti jatkaa uraansa Sveitsissä.

– Tärkeää minulle on se, että saan riittävästi peliaikaa, niinpä valitsin tälläkin kertaa Sveitsin. Ihan tyytyväisin mielin tässä ollaan. Sekin on mahdollista, että palaan vielä NHL-kaukaloon, mutta seuraavaksi keskityn peleihin Sveitsissä, Vatanen kuvailee IL:lle.

Kuluneella kaudella Vatanen mätti Servetten riveissä 38 runkosarjaotteluun komeat pisteet 9+30=39. Kahteen pudotuspeliin hän teki yhden maalin. Vatanen voitti viime kaudella myöskin Leijonien mukana maailmanmestaruuden sekä olympiakultaa.

NHL:ssä Vatanen ehti pelaamaan yhdeksän kauden aikana 473 runkosarjaottelua (47+153=200) sekä 51 pudotuspeliä (6+20=26). Hän edusti Anaheim Ducksia, New Jersey Devilsiä, Carolina Hurricanesia sekä Dallas Starsia.