Suomen alle 18-vuotiaat juniorit päättivät alkulohkon mallikkaasti kansainvälisessä Hlinka Gretzky Cupissa keskiviikkoyönä.

Pikkuleijonat kaatoi Kanadassa pelattavassa turnauksessa Saksan 4-1, ja se lunastaa B-lohkosta turnauksen välieräpaikan. Semifinaalin vastustaja selviää myöhemmin, kun alkulohkot pelataan päätökseen myöhemmin.

Saksaa vastaan Suomelle osuivat Rasmus KumpulainenEmil JärventieOtso Ylitalo ja Jesse Kiiskinen.

– Arvokas voitto ajatellen turnauksessa etenemistä. Pääsemme hyvistä asetelmista loppuviikosta pelattaviin mitalipeleihin. Huomenna huilataan ja viedään ajatukset hetkeksi pois jääkiekosta, valmentaja Teemu Suokas sanoi Suomen Jääkiekkoliiton nettisivuilla.

Edit klo 11.50: Korjattu väitettä, että Suomen lohkovoitto olisi varma. Sijoitus tulee olemaan ykkönen tai kakkonen.