Nuorten MM-kisat starttaavat tiistai-iltana Suomen aikaa. Turnauksessa nähdään jälleen kerran lukemattomia lupauksia aivan kiekkomaailman huipulta.

Listaamme tässä artikkelissa turnauksen viisi parasta pelaajaa.

5. Logan Cooley, hyökkääjä, Yhdysvallat

Logan Cooley on liukasliikkeinen ja juonikas hyökkääjä. Hänet varattiin tänä kesänä NHL:ään koko tilaisuuden kolmantena pelaajana. Hän on mättänyt hurjia tehoja junnusarjoissa, mutta vakuuttavin työnäyte nähtiin alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Cooley tykitti kuuteen otteluun tehot 3+7=10.

4. Aatu Räty, hyökkääjä, Suomi

Aatu Räty todisti viime kaudella, että hän on valmis miesten peleihin. Jykevä hyökkääjä paukutti Jukureissa 41 otteluun tehot 13+27=40. Kova pistetahti jatkui myös AHL:n pudotuspeleissä. Rädyn viime kauden jälkeen vain parantunut. Hän on ollut Suomen parhaita pelaajia harjoitusotteluissa. Hän muun muassa auttoi kahdella maalillaan Suomea kaatamaan Yhdysvallat.

3. Mason McTavish, hyökkääjä, Kanada

Mason McTavish on ollut kahden viime kauden ajan vaikeassa asemassa, kun hän on liian hyvä juniorisarjoihin ja NHL-portit eivät ole vielä auenneet. Hän siirtyi jo nuorena miehenä Sveitsin pääsarjaan, jossa hän oli erinomainen maalintekijä. Viime kaudella jykevä hyökkääjä pääsi pelaamaan NHL:ssä ja AHL:ssä ennen kuin palasi dominoimaan juniorisarja OHL:ää. Hän iski junnuissa 24 ottelussa tehot 14+26=40.

McTavish on jo tehnyt NHL-debyyttinsä Anaheim Ducksin riveissä. Kuva: Getty Images

2. Kent Johnson, hyökkääjä, Kanada

Kent Johnson on tuttu kasvo Kanadan maajoukkueessa. Hänet nähtiin tänä vuonna jo olympialaisissa sekä MM-kisoissa. Kummissakin hän suoriutui erinomaisesti. Kymmenessä MM-ottelussa nuorukainen paukutti tehot 4+3=7. Ensi kaudeksi Johnsonin odotetaan nousevan Columbus Blue Jacketsin NHL-miehistöön.

1. Connor Bedard, hyökkääjä, Kanada

Connor Bedard on maailman kovin juniorilupaus sitten Connor McDavidin. Siinä missä McDavid on enemmän pelintekijä, on Bedard erinomainen maalitykki. Hän nousi aikanaan poikkeusluvalla WHL:ään vuoden liian nuorena ja dominoi välittömästi. Kova maalintekijä on dominoinut kansainvälisiä turnauksia aina niihin osallistuessaan, mutta paras turnaus saattaa vielä olla näkemättä. Tällä kaudella hän paukutti WHL:ssä 62 otteluun tehot 51+49=100.