Suomalaispuolustaja Jani Hakanpää siirtyi viime kaudeksi Dallas Starsin riveihin. Ensimmäinen kausi seuran riveissä tuotti 80 runkosarjaotteluun tehopisteet 4+8 ja seitsemään pudotuspeliin pisteet 0+2. Miehen nykyinen sopimus on voimassa vielä kahden seuraavan kauden ajan.

30-vuotias Hakanpää pelasi menneellä kaudella Starsin puolustajista viidenneksi eniten. Hänen keskimääräinen jääaikansa per ottelu oli 16:12. Häntä enemmän pelasivat keskimäärin yli 20 minuuttia per ottelu kellottaneet Miro Heiskanen, Ryan Suter, John Klingberg sekä Esa Lindell.

Nyt joukkueen puolustusosastolla on tapahtunut yksi merkittävä muutos, nimittäin Klingberg jätti joukkueen ja siirtyi Anaheim Ducksin riveihin. Näin ollen joukkue tarvitsee uusia vastuunkantajia Klingbergin tilalle.

Dallas Starsia läheltä seuraava toimittaja Mike Heika kirjoitti artikkelissaan seuran verkkosivuilla, että Hakanpää voisi olla se pelaaja, joka nappaa suuremman roolin Starsin joukkueesta. Klingbergin lähdön myötä Hakanpään jääaika viidellä viittä vastaan pelatessa tulisi nousemaan. Heikan sanojen mukaan Hakanpää myöskin kykenisi helposti pelaamaan ottelussa enemmän kuin 16 minuuttia.

Lisäksi Heika arvelee, että 37-vuotiaan Suterin jääaika tulee pienenemään viime kaudesta. Tuolloin konkaripuolustaja kellotti jääaikaa keskimäärin 23:39 per ottelu.

– Ehdokkaat ovat Hakanpää, Thomas Harley ja Colin Miller. Harley näyttää valmiilta, mutta hän on vasta 21-vuotias, kun kausi alkaa. Miller on 29-vuotias, mutta hän pelasi viime kaudella vain 38 ottelua Buffalo Sabresissa ja joutui aina kamppailemaan peliajasta kolmen Buffalon kauden aikana. Jäljelle jää Hakanpää, joka on valmennusjohdolle tuttu ja jolla on työkaluja enempäänkin, Heika kirjoittaa.

– Puolustuskalusto on todellinen palapeli, joten se vaatii kokeiluja harjoituskauden aikana (ja ehkä runkosarjan alussa), mutta Hakanpää näyttää yhdeltä merkittävimmistä palasista tällä hetkellä, Heika lisää.