Börje Salming on saanut traagisia uutisia lääkäriltään. Ruotsin jääkiekkoikoni on sairastunut parantumattomasti.

— Viitteet, joiden mukaan jokin kehossani ei ollut kunnossa, paljastuivat ALS-taudiksi, Salming tiedottaa. En tiedä, millaisia tulevat päivät ovat, mutta ymmärrän edessä olevan elämäni suurimmat haasteet.

Tulevaisuuden suhteen Salming on silti luottavainen.

— Tiedän ettei taudille ole parantavaa lääkitystä, mutta ympäri maailman on meneillään useita kokeita, ja joskus parantava lääkitys löytyy. Sillä välin on olemassa hoitoja, jotka hidastavat taudin etenemistä.

Salming edusti maataan kahdesti World Cupia edeltäneessä Canada Cupissa, kolmesti MM-kisoissa ja kerran olympialaisissa voittaen sekä MM-hopeaa että -pronssia. IIHF:n vuosisadan tähdistöönkin nimetty jääkiekon Hall of Famen jäsen voitti olympialaisissa puolustajien pistepörssin ja valittiin vuoden 1973 MM-turnauksen tähdistökentälliseen.

NHL:ssä Salming oli Ruotsin historian viides pelaaja. Ensimmäisenä maassaan yli 1000 NHL-ottelua vyölleen kerännyt pelaaja on Toronto Maple Leafsissä kiistaton legenda, mistä merkkinä ovat muun muassa jäädytetty pelipaita, kolmas sija Maple Leafs -otteluiden ja neljäs sija -pelien määrässä.