Suomalaishyökkääjä Petrus Palmusta levisi kesäkuun alkupuolella KHL-huhuja. Hänen väitettiin neuvotelleen sopimuksesta Dinamo Minskin kanssa. Lopulta mies ei kuitenkaan päätynyt Venäjälle, vaan solmi kaksivuotisen sopimuksen SHL-seura Örebro HK:n kanssa.

25-vuotias Palmu kommentoi tapausta MTV Urheilulle viime viikolla. Hän takasi, ettei siirto KHL:ään ollut sodan takia lainkaan vaihtoehto, mutta valkovenäläisseura otti kylläkin Palmuun yhteyttä.

– Minulle henkilökohtaisesti soitettiin sieltä. Annoin agenttien hoitaa sen asian. Ei sen enempää heidän kanssaan keskusteltu asiasta, koska minulle oli täysin selvää, että en ole sinne menossa pelaamaan. Ilmoitettiin, että tällä kertaa ei meidän suunnaltamme ole sinne neuvotteluita, Palmu sanoi.

Palmu kertoi myöskin näkemyksensä siitä, miten KHL-huhut olivat saaneet alkunsa.

– Joku oli ilmeisesti siellä kuullut, että minulle on soitettu ja sieltä päästä laitettiin liikkeelle se homma. He olivat niin innoissaan. Heidän on varmasti vaikea saada sinne tiettyjä pelaajia, joita haluttaisiin. Tuotiin sitä esille, että saataisiin muualla Euroopassa jotain näkyvyyttä.

Lopulta Palmu päätyi siis tekemään sopimuksen Ruotsiin, jossa hän pelaa ainakin kaksi seuraavaa kautta.

– Euroopassa ei ollut oikeastaan mahkuja kuin Ruotsi ja Sveitsi. Neuvotteluja oli molempiin suuntiin. Örebro oli ensimmäinen, jonka kanssa kävin keskusteluja, ja tosi aikaisin. Siitä jäi hyvä fiilis. Sopimusasiat saatiin järjestymään tosi hyvin. Tavoitteena on pystyä mennä pelaajana ja ihmisenä taas vähän eteenpäin. Olen kuitenkin vielä nuori jätkä, niin tämä on hyvä steppi, Palmu kommentoi.

Viime kaudella Palmu sijoittui Liigan pistepörssin toiseksi ja maalipörssin jaetulle kärkipaikalle, kun hän mätti Jukurien paidassa 59 runkosarjaotteluun kovat tehopisteet 26+33=59. Seitsemään pudotuspeliin mies viimeisteli tehot 2+3. Palmu toimi Jukurien kapteenina menneellä kaudella.