Pitkän tuomariuransa keväällä 2020 päättänyt suomalaislegenda Jari Levonen saa viheltää vielä yhden ottelun. Hän tuomitsee jäähyväisottelunsa Porissa perjantaina 26. elokuuta, kun Ässät ja Lukko kohtaavat harjoitusottelun merkeissä.

Levonen on yksi suomalaisen kiekkohistorian palkituimmista ja arvostetuimmista erotuomareista. Hänen tuomariuransa oli tarkoitus päättyä lopullisesti 12. maaliskuuta vuonna 2020 Ässien ja TPS:n väliseen otteluun, mutta koronaviruspandemian levittyä Suomeen tuo ottelu pelattiin ilman yleisöä. Näin ollen Liiga ja Ässät haluavat kunnioittaa Levosen huimaa uraa yleisön kera Porissa, jossa Levonen on syntynyt ja saanut kiekko-oppinsa.

– Jari Levonen on suomalaisessa jääkiekkoilussa erittäin arvostettu henkilö ja haluamme tällä kunnioittaa hänen upeaa uraansa. Korona pilasi aikoinaan hänen jäähyväisensä. Nyt on sopiva hetki päättää tämä upea ura hänen kotikaupungissaan toivottavasti erittäin runsaslukuisen yleisön edessä, Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn kommentoi Ässien verkkosivujen tiedotteessa.

55-vuotias Levonen vihelsi urallaan Liigassa 979 ottelua, joka on Timo Favorinin jälkeen toiseksi suurin lukema kaikkien aikojen tilastossa. Hän voitti urallaan seitsemän kertaa Unto Wiitala -palkinnon, joka jaetaan Liigan parhaalle erotuomarille vuosittain. Lisäksi hän vei nimiinsä Kultainen pilli -palkinnon peräti 15 kertaa peräkkäin. Kyseinen palkinto jaetaan tuomarille, jonka Liiga-pelaajat ovat äänestäneet kauden parhaaksi erotuomariksi.

– Kun Jyri Rönn soitti tästä asiasta, olen hetken aikaa ihan hiljaa. Tämä oli iso yllätys, mutta mitä enemmän tätä ajattelee, sitä hienommalta tämä mahdollisuus tuntuu. Pääsen kerran vielä Liigan kanssa samalle jäälle ja nyt paikalla on myös minulle erittäin rakas porilainen yleisö. Myös muut ottelun tuomarit Antti Boman, Samuli Niskanen sekä Niko Jusi ovat minulle tärkeitä ja erittäin hyviä tuomareita, Levonen hehkutti.