Roni Hirvonen on vetänyt Nuorten Leijonien kapteenin roolissa upeasti Kanadassa pelattavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Lisäksi tehojakin on tullut hyvin, alkusarjan neljässä pelissä saldo oli 2+4.

Toronto Maple Leafsin vuoden 2020 kakkoskierroksen 59. varaus on tehnyt vaikutuksen monipuolisuudellaan, ja tähän viittasi myös legendaarinen Hayley Wickenheiser NHL:n nettisivujen jutussa.

Kehut tulivat äärimmäisen kovasta suunnasta. 44-vuotias Wickehneiser voitti pelaajaurallaan neljä olympiakultaa, seitsemän MM-kultaa, olympiahopean ja kuusi MM-hopeaa. Lisäksi palkintokaapista löytyy lukuisia henkilökohtaisia pyttyjä.

Kaikkien aikojen naiskiekkoilijoiden joukkoon kuuluva kanadalainen on Toronton pelaajakehityksen osaston johtoportaassa.

– Roni on erittäin rehellinen jääkiekkoilija. Hän panostaa omaan kehitykseensä ja on hyvin kokonaisvaltainen pelaaja. Hän haluaa kehittyä kaukalossa ja sen ulkopuolella. Hirvonen haluaa oppia muilta huipuilta ja hänellä on selvä suunnitelma tulevaisuutta varten.

– Toivomme, että hän pystyy ottamaan suuria kehitysaskeleita seuraavien kausien aikana.

Tämä juttu julkaistiin, kun Suomen Saksa-peli oli kesken. Hirvonen analysoi Nuorten Leijonien urakkaa seuraavin sanakääntein.

– Olemme kasvaneet turnauksen aikana joukkueena ja me otamme opiksi Kanada-tappiosta. Seuraava ottelu on varmasti parempi. Meillä on luottoa omaan tekemiseemme ja uskomme, että meillä on mahdollisuus voittaa Kanada vielä tässä turnauksessa.