Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa todistettiin varhain torstaina valtavaa yllätystä, kun alkulohkossaan neljänneksi yhdellä voitolla yltänyt Tshekki pudotti hallitsevan maailmanmestari USA:n puolivälierissä maalein 4-2.

USA oli rallatellut alkusarjan neljästä pelistä neljä voittoa maalierolla 22-4 lähtien jatkopeleihin lohkoykkösenä. Nyt sen tie nousi pystyyn.

Neljännesvälierän tulos aiheutti luonnollisesti isoja tunneryöppyjä. Maiden pelaajat kommentoivat tapahtumia Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

– Teimme joukkueena ison työn. Kaikki pistivät likoon kaiken – kyyneleitä, hikeä ja verta, tshekkiläispelaaja David Spacek sanoi.

– Opimme läksymme Latvialle koetusta 2-5-tappiosta. He halusivat silloin enemmän kuin me. Siksi hävisimme sen pelin. Nyt halusimme enemmän ja voitimme. Söimme kiekkoja, Tshekin kapteeni Jan Mysak luetteli.

USA-leirissä tunnelmat olivat luonnollisesti täysin toisenlaiset.

– Tämä on kauheaa. Tapa, jolla tämä kaikki päättyi, on kauheaa. Olen tyytyväinen siihen tapaan, jolla äijät taistelivat, USA:lle maalin iskenyt Logan Cooley puhisi.

Tshekki kohtaa MM-välierässä myöhään perjantai-iltana Kanadan, lauantaiyön toisen semifinaaliparin muodostavat Ruotsi ja Suomi.